Onderwaterscooter

Onderwaterscooter kan gebruikt worden met duiken of met snorkelen. Snorkelaars gebruiken de seascooter om er in het water mee te spelen. Meestal in een baai, meer of rondom een boot. Duikers gebruiken de seascooter om langere afstanden af te kunnen leggen onderwater en langere duiktijd te hebben. Het luchtverbruik is namelijk minder als je voortgestuwd wordt door middel van een onderwaterscooter.

De onderwaterscooter is een onderdeel van de duikuitrusting en wordt door duikers gebruikt om de actieradius te vergroten. De Engelse term 'Diver Propulsion Vehicle' (DPV) wordt ook in het Nederlands veel gebruikt. Door het gebruik van een onderwaterscooter is het voor duikers relatief eenvoudig om langere afstanden onderwater af te leggen. 

Een onderwaterscooter bevat een door accu's aangedreven elektromotor die een schroef aandrijft. Het ontwerp zorgt er verder voor dat hij niet per ongeluk gestart kan worden en een neutraal drijfvermogen heeft onder alle omstandigheden.

Diveoutlet verkoopt een selectie onderwaterscooters van het merk Yamaha: Yahama Seascooter

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »