Apeks

Apeks is een Britse fabrikant van duikartikelen in Blackburn. In 1974 is het opgericht door Ken Ainscough en Eric Partington. De naam Apeks is een anagram van hun voorletters. Apeks is eigendom van Aqua Lung, een dochteronderneming van Air Liquide. Apeks is wereldwijd bekend om zijn Ademautomaten (vooral bij koudwatergebruik) en drooguitlaatkleppen. Vele militaire en nooddiensten maken dan ook gebruik van de kwalitatief hoogwaardige producten van Apeks.

Halverwege de jaren zeventig besloten twee vrienden hun kennis van duiken en precisietechniek te combineren. Ze werkten vanuit een kleine garage in het noorden van Engeland en begonnen met het creëren van wat een van de meest gerespecteerde merken op de markt is geworden.

Tientallen jaren later gaat die geest van fijnmechanica en vakmanschap door. Onze productiefaciliteiten van wereldklasse en het feit dat we volledige controle hebben over elk productieproces, maken Apeks ademautomaten tot de benchmark voor ontwerp, kwaliteit en prestaties.

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »