Menu
0
VRAGEN? BEL 071-4087776
VOOR 13:00 BESTELD, DIRECT VERZONDEN
KLANT BEOORDELING 9.2
1999 - 2024, AL 25 JAAR EEN BETROUWBAAR ADRES
28Jun2019
Sharkskin Chillproof geeft extra comfort en gemak aan het duiken

Sharkskin Chillproof geeft extra comfort en gemak aan het duiken

Door: Gertine LangmuurReacties: 0

Sharkskin Chillproof biedt veel meer dan neopreen

In deze blog leg ik je uit waarom je absoluut moet gaan voor Sharkskin Chillproof. Deze watersport kledingcollectie is afkomstig uit Australië. En Down Under begrijpen ze de zee, wind en kou als geen ander. Sharkskin heeft zoveel voordelen ten op zichten van neopreen dat het de hogere prijs meer dan waard is! En in de Sharkskin Chillproof collectie zit voor ieder wat wils. Zo vind je er volledige suits, shirts met korte en lange mouwen met en zonder hood, korte en lange broeken, tops met en zonder hood, losse hoods, handschoenen en sokken. Met zoveel opties kun je jouw outfit samenstellen zoals je wilt.

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES SHARKSKIN CHILLPROOF

 

- Spatbestendig
- Chill Proof
- Sun Proof
- Winddicht

 

Eerst begin ik met het materiaal. Het is geen neopreen, maar wat is het nu wel precies? Sharkskin Chillproof is een drie-laags composiet. Een micro-vlieslaag aan de binnenkant op de huid, een elastische nylon/lycra-laag aan de buitenkant die bestand is tegen slijtage en waterafstotend is, en ingeklemd tussen de twee is een ademende, maar toch winddichte laag.

 

 

Vervolgens heb ik de Sharkskin Chillproof suit getest en gebruikt voor duiken. Hieronder mijn gebruikerservaring die ik graag met je wil delen. Hoe hield mijn Sharkskin Chillproof suit stand?

 

WARMTE

Ik gebruik de Sharkskin als vervanger van mij 2-3mm neopreen duikpak. Vergeleken hiermee is Sharkskin een fractie warmer en wat echt super is: het heeft een neutraal drijfvermogen! Hierdoor heb ik gelijk wat minder lood nodig, wat me weer comfortabeler maakt met mijn buoyancy  onderwater. Bij koudere watertemperaturen kan je Sharkskin gebruiken als extra laag onder je duikpak of droogpak. Dit heb ik niet getest, maar de gladde buitenkant en de voetbanden en duimlussen bieden extra gemak met aantrekken.

 

COMFORT

De binnenste micro-fleece laag is extreem comfortabel en zacht, en de lycra / nylon buitenkant zorgt voor grote flexibiliteit. Er is een zachte neopreen kraag rond de hals van de lange mouwen, voor extra comfort en bescherming. Persoonlijk vind ik een neopreen duikpak altijd erg strak om mijn nek zitten, met de bijbehorende jeuk en benauwdheid. Bij de hals van de Sharkskin heb je dit probleem totaal niet. Het voelt niet straks of benauwd aan. Normaal kan ik niet wachten om mijn natpak uit te doen als ik uit het water ben, maar dat is niet het geval met de Sharkskin. Ik zat er best comfortabel in, zowel in als uit het water. De schouders knellen niet, het komt niet samen rond de knieën en ik heb volledige bewegingsvrijheid tijdens het dragen.

 

DUURZAAMHEID

Tijdens het duiken stoot in ongewild nog wel eens tegen een rots of schuur ik langs de boot. Ik ben zeer positief verrast door Sharkskin, want mijn ‘onbehouwen’ gedrag heeft geen sporen achter gelaten op mijn suit, geen haken of scheuren. Sharkskin biedt extra weerstand en beschermt mijn lichaam optimaal.

 

AAN- EN UITTREKKEN

Het is voor mij moeilijk om een ​​natpak aan en uit te krijgen, met al het trekken en op en neer springen. Dat is nu niet meer aan de orde bij de Sharkskin Chillproof. De Sharkskin glijdt heel gemakkelijk aan en als je hem onder een natpak draagt, biedt hij een glad oppervlak voor het wetsuit om gemakkelijk over heen te glijden. Het is gewoon een feest op mijn Sharkskin aan te trekken.

 

ZORG

Sharkskin kan gewoon in de wasmachine worden gewassen. Hoewel het antimicrobieel, schimmelbestendig en geurbestendig is, is het nog steeds super om het in de was te kunnen gooien. Zorg er wel voor dat je het niet in de droger stopt. Maar geen zorgen; de Sharkskin droogt super snel, veel sneller dan neopreen.

 

Ik beveel Sharkskin dan ook aan iedereen aan. Ideaal voor duiken en snorkelen en eventueel andere watersporten. Als je dezelfde warmte wilt als een 3mm natpak zonder gewicht toe te voegen, of als je iets onder je natpak of droogpak wilt dragen voor extra warmte, is Sharkskin Chillproof de perfecte oplossing. Het biedt veel meer gemak en comfort dan het traditionele neopreen.

 

Voordelen Sharkskin Chillproof

- Geschikt voor bescherming tegen wind, water of zon bij meerdere watersporten
- Zeer gemakkelijk zelfstandig aan en uit te trekken
- Dezelfde warmte als een 3mm duikpak
- Glad oppervlak om een ​​natpak eenvoudig overheen te schuiven
- Dun genoeg om gemakkelijk te lagen zonder teveel volume te krijgen
- De vele opties maakt de kleding aanpasbaar aan uw specifieke behoeften
- Droogt veel sneller dan neopreen
- Lichter dan neopreen voor reizen
- Zeer duurzaam

 

Maar de twee echt grote verkoopargumenten zijn: het is wasbaar in de machine en het heeft neutraal drijfvermogen!

 

Bekijk de Sharkskin Chillproof collectie op onze website

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.